POMW III – POMW Pistol Intermediate

Af Michael Shidoin-dai, Jokokan Frederiksberg, 3. kyu Yakami Shinsei-ryu Karate-do, 2. kyu. Kodosokukai Gensei-ryu Karate-do, september 2013

31012014_04_1

Endnu engang var vi klar til at vise vores vilje til med åbent sind at modtage undervisning/instruktion og evaluere vores fremskridt (forhåbentligt 🙂 ) inden for POMW (Project Old Modern Warrior)

Denne gang var der ”sommerfugle” i maven – Vi skulle skyde med 9 mm grovpistol ”frit”, noget jeg havde set meget frem til at prøve. Vi skulle skyde i ”hullet” dvs. ude i ”det åbne” på en lille bane omgivet af høje grus volde.

Det spændende ved dette var, at vi skulle skyde på linje uden nogen form for fysisk adskillelse mellem deltagerne, hvilket satte et af POMW’s nøgleord, SIKKERHED-SIKKERHED-SIKKERHED i højsædet. Den ”eneste” sikkerhed var vores evne til sikker våbenhåndtering – og så lige de instruktører der vogtede som høge lige bag os, med en arm på hver side af os 🙂 = SIKKERHED-SIKKERHED-SIKKERHED. Herudover var alle blevet grundigt instrueret i sikkerhedsvinkler på banen, repræsenteret ved 2 blå tønder, bag hvilke en sigtelinje var helt utænkelig!

Inden denne skydning var der blevet trænet ”tørtræning” – POMW skydeteknisk håndbog og skyde vægttræning. En hel dag på skydebanen kræver en vis fysik, både for at sikkerheden skulle være helt i top, og for at din egen energi kunne bruges på at lære, fokusere og evaluere, og ikke ”bare” på at løfte og affyre et våben.

31012014_04_2

Selv med denne fysiske træning bliver man træt, og her var det at endnu et nøgleord for POMW gjorde sin entré – INDSTILLING – INDSTILLING – INDSTILLING, du skal være 100 % til stede for at få et godt udbytte af skydningen. Dette er det primære formål med POMW og heraf finder vi relationen til Yakami Shinsei-ryu: 100% indstilling – Hvert skud skal være et godt skud dvs. du skal bruge POMW skydeteknisk håndbog ved hvert skud.

Over 3 dage trænede vi forskellige skydeteknikker og jeg oplevede hvordan jeg ændrede min indstilling fra ”bare” at være på en skydebane, til at være ”til stede”

Det at være ”til stede” har for mig betydet at jeg på egen krop og via egne præstationer har oplevet, hvor meget det betyder at have 100 % indstilling uanset om du træner POMW/skydning eller om du træner Yakami Shinsei-ryu – eller har helt andre udfordringer i dit liv!

Jeg tror faktisk at jeg på enkelte tidspunkter har været 100% til stede med 100% indstilling, og jeg har kunne se dette på resultaterne. Jeg har ligeledes meget tydelig kunne mærke, hvornår jeg i ét enkelt eller flere på hinanden følgende skud, ikke har ydet min optimale indsats. Det har resultatet vist med alt tydelighed.

Min lille private konklusion: at være 100% til stede med 100% indstilling kræver TRÆNING – TRÆNING – TRÆNING, ikke bare fysisk træning, men i høj grad også mental træning, og her tror jeg min udfordring ligger. Så det skal være min næste udfordring.

Tak for nogle rigtig gode, givtige dage.